logo
Házassági történet
Feliratos amerikai, romantikus vígjáték, dráma
136 perc
Csak két vetítés!
Noah Baumbach kíméletlen, de egyben szívmelengető képet fest a nézőknek egy házasság széthullásáról és egy család összetartásáról.
2020.02.01 15:15 2020.02.02 15:15
Jób lázadása
Magyar dráma,1983, digitálisan felújított változat
105 perc
Csak két előadás!
Gyöngyössy Imre Oscar-díjra jelölt filmje a második világháború drámai és fájdalmas időszakáról szól. A zsidó Jób, feleségével, Rózával, egy kis magyar faluban él. Hét gyermeküket a felnőttkor elérése előtt eltemették, ezért a család utód nélkül maradt. 1943-ban örökbe fogadják a katolikus neveltetésű Lackót. Jób úgy akar tekinteni a fiúra, mint a saját gyermekére. A férfi elkezdi tanítani Lackót az élet bölcsességére és a zsidó vallásra. A házaspár nagyon örül, mert a gyermek fogékonynak bizonyul az új hit felvállalására. Egy nap azonban Jóbot és Rózát koncentrációs táborba hurcolják. Vajon mi fog történni a magányos Lackóval?
2020.02.01 16:00 2020.02.02 16:00
THE GERSHWINS: PORGY ÉS BESS - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés angol nyelven, magyar felirattal
205 perc
Élő operaközvetítés angol nyelven, magyar felirattal, 205 perc
Az „amerikai évad” kihagyhatatlan darabja a nagyvilágban legismertebb amerikai opera, mely azonban meglepően későn tűnt fel először a Metropolitan műsorán – 1985-ös bemutatóját követően öt évig volt műsoron, összesen 54 alkalommal. (Összehasonlításképp: a Magyar Állami Operaház ennél többször, több mint hetvenszer játszotta a művet!) Színház és mű tartózkodó kapcsolatát nem csak a sokáig megkerülhetetlennek bizonyuló, a feketéket háttérbe szorító jogszokások határozták meg, de az a műfaji bizonytalanság is, mely e felkavaró zenés dráma helyét az opera és a musical között félúton jelöli ki. A mű felújítása – melynek révén először lesz látható a HD-közvetítések sorozatában is – a szerzők, George és Ira Gershwin jogutódjainak kéréseit figyelembe véve teljesen afroamerikai szereposztáson alapul – a címszerepekben Eric Owens és az egykori pécsi Operalia-versenyen feltűnt Angel Blue lesz látható-hallható. James Robinson rendezését a 20. századi zene elismert interpretátora, David Robertson dirigálja.
2020.02.01 19:00
The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek
100 perc
Díjnyertes koncert- és dokumentumfilm a 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncertről Kiemelt helyár egységesen: 2000,-Ft
díjnyertes koncert-dokumentumfilm, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt legendás billentyűse előtt. A film világszerte csak egyetlen napon – Ray Manzarek születésnapján – február 12-én látható a mozikban. A The Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásával született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek valami egészen újat hozott létre a rock, a jazz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözéséből.
2020.02.12 18:30
VUJITY TVRTKO: Túl minden határon - A búcsú
Vetítéssel egybekötött előadás
100 perc
"Sokadszorra, ám most utoljára telik meg a Belvárosi Mozi nagyterme az előadásomra, lassan eljön a BÚCSÚ ideje." Vujity Tvrtko
Lebilincselő utazás a Föld körül Csernobiltól Észak-Koráig, a Szaharától a Jégszigetig Vujity Tvrtkoval. Egy lenyűgöző kalandozás, ami felemel és sokkal erősebbé tesz. EZ LESZ A BÚCSÚ, amit soha nem fog elfelejteni...
2020.02.21 18:00
G. F. HÄNDEL: AGRIPPINA - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal
225 perc
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal
A Metropolitan közönsége körében mind népszerűbbé váló barokk operák szerzői közül is kiemelkedőnek mondható a német származású, de életének nagy részét Angliában leélő, s ott olasz operákat komponáló Händel iránti rajongás. Az elmúlt évtizedekben három operája – a Rinaldo, a Julius Caesar és a Rodelinda – is színre került a Met színpadán, nem is beszélve oratóriumainak alkalmi előadásairól, vagy éppen Az elvarázsolt sziget című pasticcio-operáról, melynek zenei anyaga tekintélyes részben szintén Händel muzsikáján alapult. A Nero császár és édesanyja, Agrippina közti fordulatos, véres fejleményekben sem szűkölködő történet a 18. századi olasz operára jellemző da capo-áriák sorában elevenedik meg – kiváló előadók tolmácsolásában. Agrippinaként Joyce DiDonato ismét igazi primadonna-szerepben mutatkozhat be az őt bálványozó New York-iaknak, Harry Bicket pedig a barokk zene elismert előadójaként irányítja a Sir David McVicar rendezte új produkciót.
2020.02.29 19:00
RICHARD WAGNER: A BOLYGÓ HOLLANDI - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés német nyelven, angol és magyar felirattal
209 perc
Élő operaközvetítés német nyelven, angol és magyar felirattal, 209 perc két szünettel
Wagner első vállalt – később a kanonizált életmű kezdőpontjaként megnevezett – operája személyes élményen alapul. Feleségével hajón szöktek az őket oly gyakran szorongató hitelezők elől, s a kényelmetlen utazás egy sötét színekben pompázó, borongós, misztikus, de mégis a szerelem legyőzhetetlenségét hirdető librettó írására ihlette a német mestert. A szövegkönyv megírását csak jóval később követte a zene kidolgozása (Wagner attól sem zárkózott el, hogy szövegére más komponáljon zenét) – s végül nem is az eredeti terveknek megfelelően Párizsban, hanem Drezdában került színre a mű. E minden ízében romantikus történet és kompozíció, noha kissé háttérbe szorul a Wagner-életmű csúcsai mögött, mégis rengeteg szépséget tartalmaz – nem csoda, hogy időről időre olyan nagyságrendű művészek foglalkoznak vele, mint a mostani bemutatót vezénylő Valerij Gergijev vagy a címszerepet megformáló Sir Bryn Terfel. Az új produkciót François Girard rendezi.
2020.03.14 18:00
Dr. Almási Kitti - (Újra) hiszek magamban!
Pszichológiai előadás
100 perc
Pszichológiai előadás a Nyitott Akadémia szervezésében
Hogyan szerezzük vissza az elveszett, meggyengült vagy soha fel nem épült önbizalmat?
2020.03.31 19:00
G. PUCCINI: TOSCA - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal
187 perc
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal, 187 perc
A Toscával a lehető legkönnyebb sikert aratni: csak a világ három legjobb énekesére van hozzá szükség – tartja az operai közvélekedés. Való igaz, a hagyományos szoprán–tenor–bariton háromszögre épülő, valós római helyszíneken játszódó, krimi-elemeket sem nélkülöző történet és Puccini ellenállhatatlanul szenvedélyes, máskor megkapóan lírai muzsikája sosem téveszti hatását – a három kiváló énekes pedig ezúttal is rendelkezésre áll. Mindenekelőtt napjaink egyik elsőszámú dívája, az orosz Anna Netrebko, aki számtalan HD-közvetítés után először lesz látható Tosca szerepében. Scarpiaként az elsősorban Wagner-szerepekkel ismertté vált Michael Volle borzolja a kedélyeket, Cavaradossiként pedig az elmúlt évtizedben számos szép sikert elért Brian Jagde készül első Met-beli főszerepére. Sir David McVicar tradicionális, a Zeffirelli-féle hagyományokat híven őrző rendezése másodszor kerül a mozik képernyőjére, ezúttal Bertrand de Billy vezényletével.
2020.04.11 19:00
SÜSÜ, A SÁRKÁNY - zenés mesejáték
Zenés mesejáték két részben
120 perc
Az előadás hossza 2 óra egy szünettel. Jegyár gyermeknek és felnőttnek egyaránt: 2800,-Ft. Erre az előadásra SZÉP kártyát is elfogadunk!
A Hadart Művészeti Társulás produkciója az MTVA ZRT. engedélyével Rendező: Háda János Írta: Csukás István Zene: Bergendy István Süsü, a sárkány, legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik: aki nem olyan, mint én, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én.
2020.04.25 10:30
DONIZETTI: STUART MÁRIA - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal
176 perc
Élő operaközvetítés olasz nyelven, angol és magyar felirattal, 176 perc
Donizetti három olyan operát komponált, melyben egy-egy angol királynő (vagy királyné) is színre lép: a Boleyn Anna, a Robert Devereux és a Stuart Mária egyaránt a 16. századi Anglia politikai cselszövéseiből meríti témáját. A Friedrich Schiller azonos című drámáján alapuló Stuart Mária, mely a címszereplő és I. Erzsébet a valóságban soha meg nem történt találkozását állítja középpontba, természetesen nem nélkülözi a szerelmi szálat (a két uralkodó közti konfliktus valódi oka mi más is lehetne, mint egy férfi?) – no és, ami egy belcanto operában a legfontosabb, a két egyenrangú primadonnaszerepet sem. A David McVicar rendezte előadás 2012-es bemutatója lényegében Joyce DiDonato miatt jött létre; most korunk másik belcanto sztárja, Diana Damrau áll a középpontban, hogy lenyűgözze a fél világ hallgatóságát – ezúttal a szólam szoprán változatával. Riválisát, Erzsébet királynőt Jamie Barton formálja meg; a karmesteri pulpituson Maurizio Benini áll.
2020.05.09 19:00