Jelenlegi hely

Rendezvények

A bizalmasan csak „Keringőkirály”-nak nevezett André minden évben több ezer rajongó előtt adja koncertjét szülővárosában, a gyönyörűséges, középkori emlékeket őrző holland Maastrichtban. Az idei, 2016-os mozis közvetítés az eddigi leglátványosabbnak ígérkezik.
Mint mindig, Andrét a híres Johann Strauss Orchestra kíséri, évről évre ugyanazok a szopránok és tenorok lépnek föl, de minden évben más sztárvendégek vállalkoznak szóló feladatokra.


A „Vatikáni Múzeum 3D” című film a világon mindenhol óriási érdeklődést váltott ki.


Kr. e. 79-ben mintegy 12 óra leforgása alatt Pompejit és Herculaneumot, két, Nápolytól délre fekvő, apró római várost maga alá temetett a Vezúv kitörése. 30 kilométer magasba csapott fel a vulkáni hamu, és 32 kilométeres körzetben beterítette az eget. A gomba alakú felhő a környező falvakra, városokra hullatta hamuzáporát. Több mint 1000 ember, az otthonaikkal és a javaikkal együtt, több mint 1500 évig feküdt alatta.
A kiállításon a pompeji és herculaneumi emberek utolsó két napját követhetjük nyomon.


2016-ban William Shakespeare halálának 400. évfordulójára emlékezik a színházi világ. A brit Royal Shakespeare Company, amelynek székhelye a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonben van, az évforduló alkalmából nagyszabású gálaestet szervezett, amely Shakespeare műveit és az általuk inspirált operákat, baletteket, színházi előadásokat és zenei produkciókat helyezi reflektorfénybe.