Mai műsor

< 2015. április 27. - hétfő >

heti áttekintő

Jelenlegi hely

Rendezvények

A szentpétervári Ermitázs a világ egyik legnagyobb és legrégebbi múzeuma. Több mint hárommillió kincset rejt. A múzeum 250. évfordulója alkalmából film készült a páratlan gyűjteményről, mely kihagyhatatlan minden művészetrajongó számára, akit érdekel az orosz történelem, építészet és kultúra. A nézők a tárlatvezetés során a múzeum olyan helyiségeibe is eljuthatnak, ahová a hétköznapi látogatók nem. A vetítés olyan műkincseket és azok történetét is bemutatja, amelyeket még soha nem láthattunk ilyen közelről.
 


A naplószerűen szerkesztett film egy dokumentumfilmes időkapszula, filmkrónika az ezredvégén, egy évtizedig tartó balkáni - jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában - Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.


, ,

1918 ősze. Néhány katona visszatér a lövészárokból. Az életunt Benedetto és barátja, Claudio ismét találkozik Beatricével és Heróval. A zord évek után a fiatalok átadják magukat a felhőtlen szórakozásnak. Míg Claudio és Hero szenvedélyes szerelemre lobban egymás iránt, Benedetto és Beatrice kakasviadalra emlékeztető udvarlásba kezd.


A londoni Shakespeare's Globe Színház előadásai felvételről, angol nyelven, magyar felirattal.

Az előadások a Balázs Béla teremben lesznek, 19:00 órai kezdéssel.

2014. 11. 20. MACBETH

2014. 12. 04. A VIHAR