Mai műsor

< 2015. március 31. - kedd >

heti áttekintő

Jelenlegi hely

Rendezvények

A naplószerűen szerkesztett film egy dokumentumfilmes időkapszula, filmkrónika az ezredvégén, egy évtizedig tartó balkáni - jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában - Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.


, ,

1918 ősze. Néhány katona visszatér a lövészárokból. Az életunt Benedetto és barátja, Claudio ismét találkozik Beatricével és Heróval. A zord évek után a fiatalok átadják magukat a felhőtlen szórakozásnak. Míg Claudio és Hero szenvedélyes szerelemre lobban egymás iránt, Benedetto és Beatrice kakasviadalra emlékeztető udvarlásba kezd.


, ,

A világon először most kerül a mozikba Matthew Bourne új rendezésű, rendhagyó felfogású Csipkerózsikája, miután a balett egész Angliát bejárta, és mindenütt egyöntetű siker kísérte.

A rendező koncepciója szerint a történet 1890-ben kezdődik – ti. ekkor mutatták be a Csipkerózsika ősbalettet -, a címszereplő, Auróra hercegkisasszony keresztelőjével. A XIX-XX. század fordulója  művészeinek képzelete telis-tele volt az angolszász rémregényekből táplálkozó tündérekkel, vámpírokkal és dekadens fényűzéssel.


A londoni Shakespeare's Globe Színház előadásai felvételről, angol nyelven, magyar felirattal.

Az előadások a Balázs Béla teremben lesznek, 19:00 órai kezdéssel.

2014. 11. 20. MACBETH

2014. 12. 04. A VIHAR


, ,

1914, nyár. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását, akik megingásuk folytán mégis inkább az ellenkező nem tanulmányozását helyezik előtérbe...

Shakespeare komédiája pajkos humorral világít rá arra, hogy az ilyen elhatározásokat