Jelenlegi hely

Giuseppe Verdi: AIDA

Stílus: 
opera közvetítés
Hossz: 
240perc
Rendező: 
Sonja Frisell

 

Műsoridő: kb. 4 óra

Vezényel: Fabio Luisi, díszlet: Gianni Quaranta, jelmez: Dada Saligeri, fény: Gil Wechsler, koreográfia: Alexei Ratmansky

Ludmilla Monasztirszka (Aida), Olga Borogyina (Amneris), Roberto Alagna (Radames), George Gagnidze (Amonasro), Stefan Kocán (Ramphis), Sebestyén Miklós (Egyiptom királya)

Közreműködik a Metropolitan Oprera Zenekara és Kórusa.

 

Verdi Egyiptomban játszódó ikonikus operája Ludmilla Monasztirszka címszereplésével látható; az ukrán szoprán a rabszolgasorba kényszerített etióp hercegnőként debütál a Metropolitan Operában. Riválisát, Amnerist Olga Borogyina formálja meg, akit ebben a szerepben jelenleg a világon az egyik legjobbként tartanak számon. A szerelme és a haza iránti becsület között vívódó hőst, Radamest szintén világsztár, Roberto Alagna kelti életre, Amonasro etióp királyt pedig George Gagnidze. A produkcióban magyar közreműködő is található, az 1979-ben született Sebestyén Miklós, aki évekig Polgár Lászlónál is tanult.
Fabio Luisi először dirigálja ezt a művet a New York-i dalszínházban. Sonja Frisell rendezése az operaház teljes technikáját hadrendbe állítja, hogy látványosan jelenítse meg az ókori Egyiptom monumentalitását.