W. Shakespeare: Lóvá tett lovagok

1914, nyár. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását, akik megingásuk folytán mégis inkább az ellenkező nem tanulmányozását helyezik előtérbe...

Shakespeare komédiája pajkos humorral világít rá arra, hogy az ilyen elhatározásokat

W. Shakespeare: Sok hűhó semmiért

1918 ősze. Néhány katona visszatér a lövészárokból. Az életunt Benedetto és barátja, Claudio ismét találkozik Beatricével és Heróval. A zord évek után a fiatalok átadják magukat a felhőtlen szórakozásnak. Míg Claudio és Hero szenvedélyes szerelemre lobban egymás iránt, Benedetto és Beatrice kakasviadalra emlékeztető udvarlásba kezd.

Csajkovszkij: Csipkerózsika

A világon először most kerül a mozikba Matthew Bourne új rendezésű, rendhagyó felfogású Csipkerózsikája, miután a balett egész Angliát bejárta, és mindenütt egyöntetű siker kísérte.

A rendező koncepciója szerint a történet 1890-ben kezdődik – ti. ekkor mutatták be a Csipkerózsika ősbalettet -, a címszereplő, Auróra hercegkisasszony keresztelőjével. A XIX-XX. század fordulója  művészeinek képzelete telis-tele volt az angolszász rémregényekből táplálkozó tündérekkel, vámpírokkal és dekadens fényűzéssel.

Pages